ПРИКЛЮЧИХА РЕМОНТНИТЕ ДЕЙНОСТИ ПО ПРОЕКТ „ПОДОБРЯВАНЕ НА ЕНЕРГИЙНАТА ЕФЕКТИВНОСТ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА КНЕЖА ЧРЕЗ ОБНОВЯВАНЕ НА СИСТЕМАТА ЗА УЛИЧНО ОСВЕТЛЕНИЕ В ГРАД КНЕЖА“

          На 23.06.2022 г. в гр. Кнежа бе открит обект: „Подобряване на енергийната ефективност на територията на община Кнежа чрез обновяване на системата за улично осветление в град Кнежа“.

         Ремонтните дейности на обекта са изпълнени от Дружество по ЗЗД Обединение „ВИА ЛУКС“, като същите бяха приети с подписване на Протокол обр. 15 на 29.04.2022 г.

         В изпълнение на обекта са подменени старите осветителни тела с нови LED осветители с мощност от 22 до 100W по ул. „Марин Боев“, ул. „Георги Димитров“, ул. „23 Септември“, ул. „Отец Паисий“, ул. „Кирил и Методий“, ул. „Райна Княгиня“, ул. „Христо Ботев“, ул. „Димитър Благоев“, ул. „Христо Смирненски“, ул. „Георги Михайлов“, ул. „Райко Даскалов“, ул. „Иван Вазов“ и ул. „Филип Тотю“ в гр. Кнежа. Монтирани са соларни лампи за тротоарно осветление с вграден акумулатор с мощност 20W, без необходимост от допълнително електро захранване, както и 150 бр. соларни лампи, поставени на съществуващите стълбове по улици: „Марин Боев“, „Георги Димитров“ и „Райко Даскалов“. Въведе се Система за управление на уличното осветление, изразяваща се в намаляване на мощността на осветлението в часовете с намалено движение между 00:00 и 05:00 часа. 

С изпълнение на дейностите се повиши производството на енергия от възобновяеми източници и се повиши осветеността на улиците. Така се подобриха условията за движение по улиците през нощта, с което се цели намаляване броят на произшествията и престъпленията по тях.

Проведена е и закриваща пресконференция по проекта, по време на която обществеността бе запозната с изпълнените дейности и постигнатите резултати.          Проектът е финансиран от Финансовия механизъм на Европейско икономическо пространство 2014-2021 г., по Процедура BGENERGY-2.001 “Рехабилитация и модернизация на общинската инфраструктура – системи за външно изкуствено осветление на общините“.

Категории: Съобщения